2021-498527 sayılı Milli Emlak Genel Yazısı (Hazine taşınmazlarının satışında döner sermaye ücreti)

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜGÜ

Bütçe ve Yatırım Şubesi Müdürlüğü

Sayı: E-64204757-400(GD) 498527 * 12.03.2021

Konu: Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne pay aktarılması hk.  (YAZININ PDF HALİ: 2021-498527)

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: Döner Sermayesi İşletme Müdürlüğünün 07.01.2021 tarihli ve 282859 sayılı yazısı.

Döner Sermayesi İşletme Müdürlüğünden alınan ilgi yazıda döner sermaye ücretlerinin alınması ile ilgili olarak hizmet verecek personele ödeme kontrolü, fatura düzenlemesi ve referans numarası oluşturması vb. işlemler için Döner Sermayesi İşletme Müdürlüğü tarafından kullanılan sistemine giriş İçin yetkinin verilebilmesi amacıyla görevlendirilecek personellere ait bilgilerin gönderilmesi İstenilmiştir.

Muhtelif Valiliklerden (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri) alınan yazılarda ilgi yazı uyarınca sisteme giriş yapacak personel listelerinin gönderildiği belirtilmiş olup, Hazine taşınmazlarının satışlarından pay ayrılıp ayrılmayacağının, ayrılacaksa hangi tür satışlardan pay ayrılacağım ve oranını ile ilgili olarak görüşümüzün ivedilikle bildirilmesi talep edilmektedir.

Konuyla ilgili olarak Hazine taşınmazlarının satışlarından pay ayrılıp ayrılmayacağı, hangi tür satışlardan pay ayrılacağını ve oranı ile ilgili olarak yasal bir düzenleme bulunmadığından bu aşamada herhangi bir işlem yapılması mümkün bulunmamakta olup, gerekli yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra ayrıca bilgi verilecektir.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

Fikri YILDIRIM

Bakan a. Genel Müdür Yardımcısı

Dağıtım:  81 İl Valiliğine (Çevre ve Şehircilik il Müd.ne)

İlk yorum yapan olun

Bir Cevap Yazın