2015-16086 sayılı Milli Emlak Genel Yazısı (Taşıt Muayene ve Kontrol Raporlarının araç üzerinden kontrol edilerek hazırlanması)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Milli Emlak Genel Müdürlüğü

Sayı: 45279793-320.02-(3302-0)- 16086 * 25/6/20/5

Konu: Araç satışları    (YAZININ PDF HALİ:2015-16086)    

… VALİLİĞİNE (Defterdarlık)

Bilindiği üzere; Taşıt Kanunun 13 üncü maddesinde;

“Bu kanunun konusuna giren taşıtların satılabilmeleri, ya tahsis edildiği hizmet konusunun artık kalmamış olmasına veya ekonomik ömrünü doldurmuş bulunmasına bağlıdır.

Bu taşıtların ekonomik ömürlerini doldurmuş olmaları hali ilgili dairesinin teklifi üzerine Karayolları veya Devlet Su İşleri idaresinden bir makine uzmanı, kurumun yetkili bir personeli ile trafik teşkilatından bir uzmandan teşekkül edecek komisyon tarafından verilecek raporla belirtilir. Bu raporlar kurumun bağlı olduğu bakanlıkların tasvibine sunulur. Bu taşıtlar yürürlükte bulunan hükümlere göre satılır.” hükmü yer almaktadır.

Ancak bazı illerden alınan yazılarda söz konusu hüküm gereğince hazırlanan “Taşıt Muayene ve Kontrol Raporlarında” rapordaki bilgiler ile aracın üzerindeki bilgilerin birbirini tutmadığı ve aracın satışından sonra tescil İşleminde sorunlar yaşandığı anlaşılmıştır.

Bu nedenle 140 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ekinde yer alan ve araçların tasfiyesi için hazırlanan “Taşıt Muayene ve Kontrol Raporlarının” bilgi ve belgeler üzerinden değil araç üzerinden kontrol edilerek hazırlanması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.

Ahmet AKCAN Bakan a. Daire Başkanı

İlk yorum yapan olun

Bir Cevap Yazın